Рецепти
Ребра во сос од виски Ана Ристеска

Омилен ручек на сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Сол

Бибер

Лук во прав

Чили во прав

Мајчина душичка во прав

Виски(125 мл (за сосот) )

Кечап(125 мл (за сосот) )

Јаболков оцет(30 мл (за сосот) )

Свеж сок од лимон(1 супена лажица (за сосот) )

Шеќер(1 супена лажица (за сосот) )

Сенф(1 супена лажица (за сосот) )

Вегета(1 супена лажица (за сосот) )

Лук(3 чешниња (за сосот) )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 160  минути

  1. Сите зачини се промешуваат и се втриваат во месото. Месото се остава преку ноќ да отстои со зачините.
  2. Во тавчето за печење се редат парчиња лимон, врз нив се става месото, се налева 250 мл вода и се покрива со фолија. Месото се пече 120 минути, на 180 степени.
  3. Сосот се приготвува од сите наведени состојки, се остава да зоврие и да се згусне, околу 20 минути.
  4. По потребното време, ребрата се вадат, се истураат вишокот вода и лимонот и се враќаат да се запечат, трипати, премачкувајќи ги со сосот од виски за да добијат убава боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: