Состојки
Круша Круша е средноевропско овошје кое спаѓа во родот Pyrus. Нејзините плодови се одликуваат со благ и богат вкус и сочност. Освен богат вкус, крушата има и нутритивни својства. Пектинот во крушите помага и за намалување на нивото на холестерол, а пак, антиоксидансот глутатион, позитивно деjствува врз намалувањето на крвниот притисок и го намалува и ризикот од појава на мозочен удар. Заради калиумот и натриумот што ги содржат, крушите ги поттикнуваат излачувањето на течностите и снижувањето на крвниот притисок, ја подобруваат работата на срцето, пренесувањето на нервните импулси и работата на мускулите. Затоа крушата претставува благотворно овошје и се препорачува негова честа консумација.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: