Состојки
Мелени бадеми Бадемот (Prunus dulcis) е малечко дрво кое припаѓа на подфамилијата Prunoideae од фамилијата Рози, всушност бадем се нарекува исто така и плодот на ова дрво. Растението е класифицирано како праска во поткласата Amygdalus од Prunus, кое се разликува од останатите подвидови по својот плод. Инаку, бадемот потекнува од југозападна Азија. Бадемите се богат извор на антиоксиданси, витамин Е, магнезиум, калциум, растителни влакна и протеини, па на организмот му даваат чувство на заситеност. Богатството од минерали користи особено за здравјето на коските, па затоа се мошне корисни за превенција од остеопороза.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: