Состојки
Вегета Вегетата претставува универзален додаток за храна, што како состојка е распостранета и користена низ сите поранешни предели на Југославија, така и во нашата земја. Вегетата е составена од сушени зеленчуци како морков, пашканат, кромид, целер, магдонос, готварска сол, билки кои изобилуваат со етерски масла и го збогатуваат мирисот на јадењата. Имено, Вегетата во македонската кујна претставува неопходна состојка за приготвување на секојдневни јадења, манџи, супи и слично, давајќи неодолив вкус и мирис на храната.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: