Рецепти
Чоколадно вино Ана Ѓорова

Фантастичен топол пијалак за во ладните денови што можеби не сте се сетиле да го подготвите претходно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвено вино(1 Чаша)

Млеко(1,5 Чаша)

Црно чоколадо(1/3 чаша сечкано )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Во тенџере на умерен оган мешајте ги млекото и сечканото чоколадо. Не прекинувајте да мешате додека чоколадото целосно не се растопи и додека не добиете густо чоколадно млеко.
  2. Налијте го црвеното вино во тенџерето и повторно стоплете ја течноста.
  3. Сервирајте го чоколадното вино во чаши и уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: