Рецепти
Чоколадно вино Ана Ѓорова

Фантастичен топол пијалак за во ладните денови што можеби не сте се сетиле да го подготвите претходно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвено вино(1 Чаша)

Млеко(1,5 Чаша)

Црно чоколадо(1/3 чаша сечкано )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Во тенџере на умерен оган мешајте ги млекото и сечканото чоколадо. Не прекинувајте да мешате додека чоколадото целосно не се растопи и додека не добиете густо чоколадно млеко.
  2. Налијте го црвеното вино во тенџерето и повторно стоплете ја течноста.
  3. Сервирајте го чоколадното вино во чаши и уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: