Рецепти
Сок (сируп) од бозел Ана Ѓорова

Сокот од сирупот од бозел е одличен за прочистување на организмот и плуќата, против кашлици и респираторни проблеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Бозел(20 цветови )

Лимон(1 )

Шеќер(1/2 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежите цветови бозел потопете ги во ладна вода и оставете ги да отстојат 24 часа на ладно и темно место.
  2. По 24 часа во водата со бозелот исцедете го лимонот, додајте го шеќерот, промешајте и оставете да отстои уште 24 часа.
  3. Сирупот повремено мешајте го бидејќи треба шеќерот целосно да се растопи.
  4. По 24 часа процедете го сирупот преку газа.
  5. Пијте го така што 1/3 чаша ќе ја наполните со добиениот сируп од бозел, а остатокот ќе го растворите со вода.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: