Рецепти
Пунч со суви урми Ана Ѓорова

Вкусен безалкохолен пунч со ароматични зачини и овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви урми(25 )

Круша(1 голема )

Корен од ѓумбир(7 сантиметри )

Стапче цимет(2-3 )

Вода(2.8 Литри)

Мед

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Крушата излупете ја, извадете ги семките и исечете ја на коцки, а ѓумбирот излупете го и исечете го на тенки ленти.
  2. Во големо тенџере ставете ги урмите, крушата, ѓумбирот, стапчињата цимет и водата.
  3. Покријте го тенџерето со капак и варете ги состојките на тивок оган околу 1 час.
  4. Потоа тргнете го од оган и оставете го да отстои 10-тина минути.
  5. Исцедете ја течноста и ставете ја во посебен сад. Засладете со мед или со шеќер.
  6. Пред да го послужите пунчот, оставете го во фрижидер да отстои некое време.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: