Рецепти
Пунч со суви урми Ана Ѓорова

Вкусен безалкохолен пунч со ароматични зачини и овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви урми(25 )

Круша(1 голема )

Корен од ѓумбир(7 сантиметри )

Стапче цимет(2-3 )

Вода(2.8 Литри)

Мед

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Крушата излупете ја, извадете ги семките и исечете ја на коцки, а ѓумбирот излупете го и исечете го на тенки ленти.
  2. Во големо тенџере ставете ги урмите, крушата, ѓумбирот, стапчињата цимет и водата.
  3. Покријте го тенџерето со капак и варете ги состојките на тивок оган околу 1 час.
  4. Потоа тргнете го од оган и оставете го да отстои 10-тина минути.
  5. Исцедете ја течноста и ставете ја во посебен сад. Засладете со мед или со шеќер.
  6. Пред да го послужите пунчот, оставете го во фрижидер да отстои некое време.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: