Рецепти
Пунч со суви урми Ана Ѓорова

Вкусен безалкохолен пунч со ароматични зачини и овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви урми(25 )

Круша(1 голема )

Корен од ѓумбир(7 сантиметри )

Стапче цимет(2-3 )

Вода(2.8 Литри)

Мед

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Крушата излупете ја, извадете ги семките и исечете ја на коцки, а ѓумбирот излупете го и исечете го на тенки ленти.
  2. Во големо тенџере ставете ги урмите, крушата, ѓумбирот, стапчињата цимет и водата.
  3. Покријте го тенџерето со капак и варете ги состојките на тивок оган околу 1 час.
  4. Потоа тргнете го од оган и оставете го да отстои 10-тина минути.
  5. Исцедете ја течноста и ставете ја во посебен сад. Засладете со мед или со шеќер.
  6. Пред да го послужите пунчот, оставете го во фрижидер да отстои некое време.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: