Рецепти
Смути од јапонски јаболки и круши Ана Ѓорова

И пијалак и ужинка – овој вкусен и здрав рецепт е погоден за сите вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 )

Јапонско јаболко(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Цимет(малку )

Јогурт(2-3 лажици )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Крушата излупете ја, исчистете ја и исечкајте ја на парчиња.
  2. Јапонското јаболко исто така излупете го, исчистете го од семките и листовите.
  3. Овошјето ставете го во блендер со јогуртот, мед по вкус и малку цимет.
  4. Блендирајте додека добиете хомогена смеса и послужете го смутито веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: