Состојки
Пченкарно масло Маслото од пченка се смета за диетален производ и е идеална храна за бебиња и мали деца. Пченкарно масло е корисно претежно поради природниот баланс кој го поседува. Ладното цедено пченкарно масло има килибар боја и пријатен мирис и вкус на пченка. Полинезаситените масни киселини Омега-3 и Омега-6, кои се содржани во маслото од пченка ја зголемуваат отпорноста на организмот кон заразни болести и поттикнуваат прикажувањето на лошиот холестерол во организмот. Пченкарното масло го намалува нивото на холестерол во крвта, го подобрува тонусот на мазната мускулатура и жолчното кесе, стимулира жолчна секреција и ја намалува визкозитета, има спазмолитично и антиинфламаторно дејство, ја подобрува работата на мозокот и мускулите и применливо е кај сите типови на кожа, поради неговото регенерирачко дејство.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: