Рецепти
Пченкарен леб Ана Ристеска

Вкусно домашно пченкарно лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(3 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Морска сол(1/4 Супена лажица)

Пченкарно масло(2 Супени лажици)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 85 минути

  1. Измешајте ги брашното и солта, додајте масло и добро промешајте ги.
  2. Потоа додајте вода и продолжете со мешање.
  3. Плехот подмачкајте го со масло од сусам, загрејте го, а потоа ставете го тестото во плехот.
  4. Печете го на температура од 190°C час и 15 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: