Рецепти
Палачинки со тиквички Ана Ѓорова

Послужете ги со павлака или кисело млеко за вкусна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Млеко(200 Милилитри)

Масло(20 Милилитри)

Брашно(180 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Тиквичка(1 од околу 200 грама )

Рендан кашкавал(30 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата изматете ги со млекото и маслото, па додајте ги сувите состојки (брашното, печивото, солта и биберот) и мешајте со жица за матење да се соедини смесата и да нема грутки.
  2. Тиквичките измијте ги и изрендајте ги, па додајте ги во смесата. Може да додадете во смесата и рендан кашкавал, листови сечкано нане, но и не мора.
  3. Од смесата пржете во тава палачинки од двете страни на вообичаен начин.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: