Рецепти
Тиквички со павлака и лук Ана Ѓорова

Одлична и свежа вечера, предјадење или гарнир со ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката измијте ја, излупете ја и исечете ја на не многу тенки кругови. Посолете ги и оставете ги да отстојат 5-10 минути да впијат од солта.
  2. Во сад изматете ги јајцата со виљушка и загрејте масло во тава на рингла.
  3. Тиквичките валкајте ги прво во јајцата, па во брашното и пржете ги од двете страни додека добијат убава боја.
  4. Пржените тиквички вадете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотии.
  5. Потоа во чинија ставете ред пржени тиквички, ред павлака (може и кисело млеко), зачинете со лук во прав и бибер, па издробете ред сирење.
  6. Повторете ја постапката со сите состојки и завршете со ред павлака.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: