Рецепти
Клуб сендвич Ана Ѓорова

Послужете ги со пржени компири со сос по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(15 Парчиња)

Домат(2 )

Марула(60 Грама)

Сланина(20 Парчиња)

Пилешко месо(250 Грама)

Мајонез

Сенф

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Парчињата леб испечете ги на скара или на тостер од двете страни додека станат малку крцкави.
  2. Сланината пржете ја во тава додека стане крцкава.
  3. Во друга тава пржете го пилешкото месо, претходно исечено на ленти, зачинето со сол, бибер (може и црвен пипер) и масло.
  4. Марулата исечкајте ја, а доматите исечете ги на ленти.
  5. Врз една испечена кришка леб намачкајте мајонез и додајте слој марула и пилешко. Покријте со друго лепче и тоа премачкајте го со сенф и додајте од сланината и доматите, па поклопете со трета кришка леб.
  6. Постапката повторете ја со сите состојки, сендвичите исечете ги на половинки  и послужете ги веднаш.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: