Рецепти
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 )

Путер(2 - 3 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Лук во прав

Кашкавал(150 Грама)

Багет(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот се сече на ситни коцки, па се пржи на путер да порумени.
  2. Се додават ренданите печурки и се динста додека да омекне ( околу 10 минути ).
  3. Се додаваат сол, бибер и зачини по вкус.
  4. Секоја бакетка се сече на половина и се мачка со составот ( смесата ).
  5. Се посипува одозгора со рендан кашкавал.
  6. Се пече во рерна на 180 степени ( 3 – 5  минути или повеќе за покрцкаво лепче ) додека да се растопи кашкавалот.
  7. Готовата запиеканка се сервира со кечап или некој друг сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: