Рецепти
Кускус со риба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба што може да го послужите за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт  се потребни помалку од 100 минути

  1. Во тенџере зовријте 1,5 л вода. Додајте ги зеленчуците исечкани на парчиња, сол, бибер, шафран и главата и перките од рибата.
  2. Гответе на умерен оган додека сите зеленчуци убаво омекнат, па потоа извадете ги зеленчуците (оставете ги главата и перките од рибата) и зачувајте ја водата.
  3. Кускусот варете го околу 30 минути во водата во која се вареа зеленчуците.
  4. Извадете ги главата и перките од тенџерето, исцедете го кускусот, па додајте ги зеленчуците и рибата (сварена и исечена на средни парчиња).
  5. Гответе го кускусот на пареа уште 20 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: