Рецепти
Палачинки со зеленчук Ана Ѓорова

Солени палачинки со тиквички, моркови и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Жолчка од јајце(2 )

Млеко(2,5 Децилитри)

Брашно(100-120 Грама)

Тиквичка(2 помали )

Морков(2 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Путер(100 Грама)

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Од јајцата, жолчките, брашното, солта и млекото се прави тесто за палчинки и се остава да отстои 30 минути.
  2. Во меѓувреме се сечка кромидот, а печурките се сечат на тенки листови. Тиквичките и морковот се сечат на крукчиња.
  3. Се пржи кромидот со половина од путерот на тивок оган колку да стане малку сладок.
  4. Потоа се става целиот зеленчук и се меша 5 минути. Се зачинува со сол и бибер и се додава сечкан магдонос.
  5. Палачинките се пржат, па се става од филот и се служат веднаш.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: