Рецепти
Брускети со тиквички Ана Ѓорова

Лесна вечера што може да ја приготвите за пријателите со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(10 Парчиња)

Тиквичка(1 мала )

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Свеж босилек(4-5 Листови)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Масло(малку )

Сирење(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичката изрендајте ја и посолете ја, па оставете ја во сад настрана врз цедалка да се исцеди и да впие од солта.
  2. Лукот ситно исечкајте го и истолчете го. Измешајте го со 3-4 лажици маслиново масло и 1 лажичка сув босилек.
  3. Во тавче ставете малку маслиново масло, кромид исечкан на многу ситно и тиквичките. Пржете додека испари течноста.
  4. Наредете го лебот во плех, премачкајте го со масло, па потпечете го малку во рерна на 180 степени.
  5. Во тиквичките додајте ги издробеното сирење и исечканиот свеж босилек.
  6. На секое лепче нанесете од смесата, потоа може да ставите по желба круг домат или само изрендајте го одозгора кашкавалот, па потпечете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: