Рецепти
Пиле со кокос на индонезиски начин Ана Ѓорова

Ароматично пилешко месо во интересен сос – специјалитет приготвен на индонезиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 )

Див (мечкин) лук(1 Гранче)

Лук(2 Чешниња)

Кокосови снегулки(3 Супени лажици)

Пченкарно масло(0.5 Децилитар)

Пилешка супа(2 Децилитри)

Доматен сос(1 Децилитар)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Ѓумбир(1 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабока тава на оган стопете маргарин и додајте го исечканиот свеж ѓумбир, чили пиперката, дивиот лук и исечканиот лук, а потоа ставете го посоленото пиле и пржете го со состојките од двете страни.
  2. По неколку минути додајте го ренданиот кокос и кората од лимон, полијте со готовата пилешка супа и оставете на оган.
  3. Кога месото ќе омекне, додајте го сосот од домати помешан со пченкарниот скроб и оставете смесата да зоврие.
  4. Послужете го пилешкото месо со печурки и ориз и декорајте со чили пиперка и млад кромид.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: