Состојки
Белка од јајце Течниот дел од едно јајце или општопознато белка од јајцето, претставува еден од најдобрите извори на протеини. Од едно јајце, кое содржи 6 грама протеини, половина од нив ги добиваме од белката. Белката од јајце е добар извор на витамини и антиоксиданси како рибофлавин и селен. Исто така, белките од јајце се богат извор на минерали: секоја белка од јајце содржи 54 милиграми калиум и околу 55 милиграми натриум.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: