Состојки
Бибер Биберот е најпопуларниот зачин без кој не може да се замисли ниедна кујна, а по потекло е од Индија. Отсекогаш зрната бибер биле ценети, што своевремено бил заменуван за пари. Потекнува од тропските предели, се смета за најпопуларен зачин, застапен е во сите светски кујни. Во денешницава биберот се употребува секојдневно: во облик на зрна или прав, а во употреба се црн, бел, зелен и црвен бибер. Најдобро е да се сомеле пред употреба. Биберот носи и здравствени бенефиции при што го олеснува варењето, го стимулира протокот на крв и ги ублажува симптомите на настинка, надворешно загрева и ја подобрува циркулацијата.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: