Состојки
Екстракт од ванила Екстрактот од ванила се употребува во течна форма како состојка во слатките јадења и десертите, за припрема на колачи, торти, пудинзи, крем и слично. Меѓутоа, со овој екстракт се ароматизираат и млечни пијалаци како ликер, топло чоколадо, домашно вино или сангрија. Екстрактот од ванила содржи мала количина витамин Б како нијацин, тијамин, рибофлавин и пиродиксин како и минерали од кои калциум, магнезиум, калиум, манган и цинк.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: