Состојки
Маслиново масло Најздраво и најквалитетно e маслиновото масло кое се добива со првото ладно цедење на здравите маслинки. Нутриционистите маслиновото масло го сметаат за многу здрава храна, богата со хлорофил, каротин, лецитин (природен антиоксиданс го стимулира метаболизмот на мастите, шеќерите и белковините), полифеноли (антиоксиданси) и есенцијални витамини Д, Е и K. Постојат студии кои покажале дека маслиновото масло им помага на пациентките со рак на дојка. Антиоксидансите полифеноли, кои се наоѓаат во ладно цеденото маслиново масло, го намалуваат дејството на генот HER2, кој влијае на развојот на ракот на дојката, покажале резултатите од истражувањата на шпанските научници. 
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: