Состојки
Прашок за печиво Прашок за печиво е специјална мешавина на сода бикарбона и сува киселина, а понекогаш се додава и густин за двете состојки да останат раздвоени и суви. Повеќето прашоци за печиво имаат двоен ефект, па понекогаш тоа ќе почне да работи штом ќе се навлажни, а остатокот од дејството се случува додека смесата се загрева.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: