Состојки
Рендана кора од лимон Кората на лимон содржи 5-10 пати поголема количина на витамин Ц, со споредба со лимоновиот сок. Помага во борбата против рак, ја одржува цврстината на коските, овозможува беспрекорна хигиена и здравје на усната празнина, помага при намалување на телесната тежина, спречува намножување на паразити и тении во дигестивниот систем, заштитува од бактериски инфекции и фунги, има антидепресивно дејство, го регулира крвниот притисок, помага при цистит и тумори, заштитува од инсекти и нивни убоди.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: