Состојки
Замрзнати јагоди Градинарската јагода (Fragaria ananassа) е од вкрстени видови која се одгледува низ целиот свет заради нејзиниот плод, така наречената јагода. Плодот (кое не е зрнесто, не е соединето овошје) секаде е познат по неговата карактеристична арома, светлоцрвена боја, соковна текстура и сладина. Вештачката арома (вкус) на јагодата исто така се користи во многу прехрамбени производи. Плодовите од јагода имаат голема хранлива, диетална и терапевтска вредност. Свежите јагоди покрај шеќери, содржат и голем број на минерални материи и витамини од кои C, A, B6 и Е. Освен за свежа консумација, плодовите од јагода се ценета суровина и за преработки во високо квалитетни производи, а погодна е и за смрзнување со што се овозможува и нејзино користење во текот на целата година.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: