Рецепти
Пудинг торта Ана Ѓорова

Леден десерт што е совршен за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пудинг од јагоди(1 Пакување)

Пудинг од чоколадо(1 Пакување)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Млеко(600 Милилитри)

Шеќер(6 Супени лажици)

Маргарин(200 Грама)

Замрзнати јагоди(200 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Вода(300 Милилитри)

Бисквити(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во 300 мл млеко се вари пудинг од чоколадо, потоа во 300 мл млеко се вари пудинг од ванила. Се оставаат настрана.
  2. Во тенџере со 300 мл вода на рингла се ставаат смрзнати јагоди (може и свежи), а кога ќе зовријат им се додава пудинг од јагоди.
  3. Кога пудинзите од чоколадо и ванила ќе се изладат, се мешаат со претходно изматен маргарин со шеќер во прав.
  4. Бисквитите се потопуваат во млеко и се редат, па се премачкуваат со пудинг од чоколадо, па ред бисквити, па пудинг од јагоди, пак ред бисквити, па се премачкува целата торта со пудинг од ванила.
  5. Се става во замрзнувач и се послужува ладна.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: