Рецепти
Домашен овошен сладолед Ана Ѓорова

Здрава алтернатива за свеж десерт од јагоди и банани во кој ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(2 )

Замрзнати јагоди(или свежи 500 грама )

Грчки јогурт(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути + 2 чаша во замрзнувач

  1. Јагодите добро измијте ги, исчистете ги и ставете ги во блендер заедно со лупената и исечкана банана и со грчкиот јогурт. Наместо свежи, може да употребите замрзнати јагоди.
  2. Добро избледнирајте ја смесата, па префрлете ја во пластичен сад.
  3. Ставете го сладоледот најмалку 2 часа во замрзнувач пред послужување.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: