Рецепти
Сутлијаш со шумски плодови Ана Ристеска

Добро познатиот сутлијаш на малку поинаков начин со шумски плодови кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измијте го и избришете го лимонот. Кората исечете ја на тенки ленти. Исцедете го сокот од лимонот.
  2. Во еден сад ставете го млекото, кората од лимон, ванилиниот шеќер и оставете ги да зовријат. Отстранете ја кората од лимонот.
  3. Додајте го оризот и варете го 20 минути на тивок оган, постојано мешајќи го.
  4. Млекото треба целосно да се апсорбира. Додајте го медот, па оставете да се олади сутлијашот на собна температура, мешајќи го постојано, за да не се залепат зрната ориз едно со друго.
  5. Измијте го шумското овошје и оставете го да се засуши.
  6. Измешајте го во еден сад со сокот од лимон и оставете го да отстои неколку минути.
  7. Во сутлијашот додајте го јогуртот.
  8. Половината шумско овошје ставете го во чаши, прекријте го со сутлијашот и со остатокот од овошјето. Декорирајте со кора од лимон.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: