Рецепти
Американска торта од јаболки Ана Ристеска

Лесна торта со богат фил од јаболки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Маргарин(125 Грама)

Вода(2-3 Супени лажици)

Јаболко(1 Килограм)

Шеќер во прав(50 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Суво грозје(50 Грама)

Цимет(малку )

Рендана кора од лимон

Брашно(2 лажици за филот )

Јајце(пола јајце )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во просеаното брашно во кое сме го додале печивото, раздробете го маргаринот. Додајте ја водата и брзо замесете мазно тесто.
  2. Оставете го да отстои на ладно.
  3. Отстоеното тесто расукајте го во 2 округли теста.
  4. Едното ставете то во премачкан калап за торта. Премачкајте го со филот, а краевите оставете ги празни. Покријте го со другото тесто, а краевите добро притиснете ги. Печете на средно јака температура 35-40 минути.

Фил:

  1. Излупените и изрендани јаболки помешајте ги со шеќерот, банилата, сувото грозје, циметот, кората од лимон и брашното.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: