Рецепти
Американска торта од јаболки
Лесна торта со богат фил од јаболки
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(250 Грама)
Прашок за печиво(1/2 Пакување)
Маргарин(125 Грама)
Вода(2-3 Супени лажици)
Јаболко(1 Килограм)
Шеќер во прав(50 Грама)
Ванилин шеќер(1 Пакување)
Суво грозје(50 Грама)
Цимет(малку )
Брашно(2 лажици за филот )
Јајце(пола јајце )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Во просеаното брашно во кое сме го додале печивото, раздробете го маргаринот. Додајте ја водата и брзо замесете мазно тесто.
- Оставете го да отстои на ладно.
- Отстоеното тесто расукајте го во 2 округли теста.
- Едното ставете то во премачкан калап за торта. Премачкајте го со филот, а краевите оставете ги празни. Покријте го со другото тесто, а краевите добро притиснете ги. Печете на средно јака температура 35-40 минути.
Фил:
- Излупените и изрендани јаболки помешајте ги со шеќерот, банилата, сувото грозје, циметот, кората од лимон и брашното.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во
Super e ovaj recept