Рецепти
Американска торта од јаболки Ана Ристеска

Лесна торта со богат фил од јаболки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Маргарин(125 Грама)

Вода(2-3 Супени лажици)

Јаболко(1 Килограм)

Шеќер во прав(50 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Суво грозје(50 Грама)

Цимет(малку )

Рендана кора од лимон

Брашно(2 лажици за филот )

Јајце(пола јајце )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во просеаното брашно во кое сме го додале печивото, раздробете го маргаринот. Додајте ја водата и брзо замесете мазно тесто.
  2. Оставете го да отстои на ладно.
  3. Отстоеното тесто расукајте го во 2 округли теста.
  4. Едното ставете то во премачкан калап за торта. Премачкајте го со филот, а краевите оставете ги празни. Покријте го со другото тесто, а краевите добро притиснете ги. Печете на средно јака температура 35-40 минути.

Фил:

  1. Излупените и изрендани јаболки помешајте ги со шеќерот, банилата, сувото грозје, циметот, кората од лимон и брашното.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: