Рецепти
Американска торта од јаболки Ана Ристеска

Лесна торта со богат фил од јаболки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Маргарин(125 Грама)

Вода(2-3 Супени лажици)

Јаболко(1 Килограм)

Шеќер во прав(50 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Суво грозје(50 Грама)

Цимет(малку )

Рендана кора од лимон

Брашно(2 лажици за филот )

Јајце(пола јајце )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во просеаното брашно во кое сме го додале печивото, раздробете го маргаринот. Додајте ја водата и брзо замесете мазно тесто.
  2. Оставете го да отстои на ладно.
  3. Отстоеното тесто расукајте го во 2 округли теста.
  4. Едното ставете то во премачкан калап за торта. Премачкајте го со филот, а краевите оставете ги празни. Покријте го со другото тесто, а краевите добро притиснете ги. Печете на средно јака температура 35-40 минути.

Фил:

  1. Излупените и изрендани јаболки помешајте ги со шеќерот, банилата, сувото грозје, циметот, кората од лимон и брашното.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: