Рецепти
Мохито Ана Ѓорова

Ве носиме во Куба со овој летен, освежителен рецепт за алкохолен коктел што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж сок од лимета(2 Супени лажици)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Коцки мраз(кршени 1/2 чаша )

Свежо нане(12 Листови)

Бел рум(60 Милилитри)

Газирана вода(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Во долга, стаклена чаша измешајте ги сокот од зелен лимон и шеќерот додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте половина од кршениот мраз. Искршете го на тој начин што ќе ги ставите коцките мраз во пластична кеса, убаво ќе ја затворите и ќе го искршите со дрвен чук за толчење месо. Втор начин: ставете ги коцките мраз во крпа, свиткајте ја крпата и притискајте силно (мавајте) со дрвено сукало.
  3. Листовите нане исечете ги на половинки и ставете ги во чашата.
  4. Внимателно мешајте ги состојките во чашата, па додајте го румот, останатиот кршен мраз и газираната вода.
  5. Повторно полека измешајте, декорирајте со листови нане или со парчиња зелен лимон и послужете.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: