Рецепти
Оризова каша Ана Ристеска

Започнете го денот со појадок кој ви се насмевнува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз за суши(1/2 Чаша)

Вода(3-4 Чаши)

Јајце(2 )

Сланина(1 Парче)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Оризот и водата измешајте ги во тенџере.
  2. Гответе на силна температура додека водата почне да врие со повремено мешање за оризот да не се залепи.
  3. Потоа намалете ја температурата на средно, покријте го тенџерето и оставете оризот да се вари 15 минути.
  4. Додека оризот се вари испржете две јајца на око и едно парче сланина.
  5. Кога оризот ќе се свари ставете го во чинија, а одозгора ставете ги јајцата и сланината.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: