Рецепти
Домашен пудинг од вишни и капини Ана Ѓорова

Лесен и освежителен десерт за по ручекот кој одлично оди со чаша ладно црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати вишни(300 грама )

Капини(замрзнати 300 грама )

Портокал(1 )

Шеќер(5 Супени лажици)

Лимон(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(5 Супени лажици)

Вода(70 Милилитри)

Млеко(200 Милилитри)

Шлаг во прав(2 ќесички )

Ванилин шеќер(2 ќесички )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Цедениот сок од портокалот ставете го во тенџере на оган заедно со шеќерот, ванилиниот шеќер, ренданата кора од лимон, капините и вишните.
  2. Во садот со густинот налејте ја водата и промешајте.
  3. Откако течноста со сокот од портокал ќе зоврие, додајте го размешаниот густин и мешајте со жица за матење додека пудингот ја добие потребната густина. Сервирајте го во стаклена чаша.
  4. Во друг сад со миксер изматете ги шлагот и млекото додека добиете цврст снег, па украсете го пудингот со шлаг и со чоколадни трошки. Може да го украсите и со свежи капини или вишни или друго овошје и со цимет.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: