Рецепти
Палачинки со лимон и афион Ана Ристеска

Оваа невообичаена комбинација е освежителна промена на регуларните американски палачинки и е одлична за некоја посебна пригода или било кога, кога сакате да се почастите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3/4 Чаша)

Интегрално пченично брашно(1/4 Чаша)

Шеќер(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 1/2 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Матеница(1 Чаша)

Рендана кора од лимон(од 2 лимони )

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Путер(стопен 3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Афион(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад измешајте ги сите суви состојки.
  2. Во друг сад мокрите состојки и додајте го афионот.
  3. Смесата со мокрите состојки претурете ја во смесата со сувите состојки и убаво измешајте. Внимавајте да не претерате со мешање бидејќи палачинките нема да се меки.
  4. Палачинките пржете ги во загреана тава со путер додека не добијат убава златна боја.
  5. Послужете ги топли со јаворов сируп или мед.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: