Рецепти
Вегански чизкејк со боровинки Ана Ѓорова

Вкусна, непечена и здрава торта за десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(1 Чаша)

Ореви(или бадеми 1 чаша )

Ф‘стаци(1 и пол чаша )

Кокосово млеко(1/2 Чаша)

Кокосово масло(1/3 Чаша)

Свеж сок од лимон(од 1 лимон )

Шеќер(1/2 чаша или замена природен засладувач )

Боровница(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Потопете ги урмите без семки во топла вода 10 минути, па исцедете ги и сомелете ги во блендер додека добиете кашеста смеса.
  2. Додајте ги оревите или бадемите во блендерот со урмите и прстофат сол, па повторно изблендирајте.
  3. Смесата натапкајте ја со прстите во 12 калапи за мали колачи или во еден кружен калап (намастени). Ставете во фрижидер да се стегне.
  4. Во меѓувреме, останатите состојки сомелете ги во блендер додека добиете хомогена смеса.
  5. Смесата ставете ја врз пандишпанот од ореви и урми и убаво израмнете.
  6. Покријте со фолија и оставете го колачот во фрижидер додека убаво се стегне, 4-6 часа, а најдобро преку ноќ.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: