Рецепти
Печени пирошки Ана Ѓорова

Одлични за секакви пригоди како вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(3 )

Масло(2 Чаши)

Квасец(2 коцки свеж )

Млеко(1/2 Литар)

Сол(2 Кафени лажици)

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Суво оригано

Кечап

Маргарин(250 Грама)

Лебни трошки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, јајцата, маслото, квасецот, млекото и 2 лажички сол и се остава добро да стаса.
  2. Фил: се мешаат сечканите кашкавал и шунка на коцки со кечап по желба и со оригано.
  3. Потоа се дели на 60 топчиња со големина на орев.
  4. Секое топче се плеска на дланката и се става по 1 лажиче од филот. Се поклопува тестото и се формира топче.
  5. Откако ќе се направат, топчињата се потопуваат во растопениот маргарин, а потоа во лебни трошки и се редат во подмачкан плех.
  6. Истото се повторува со сите топчиња и се печат во загреана рерна на 200 степени додека да заруменат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: