Рецепти
Чоколаден брауни колач со малини Ана Ѓорова

Чоколадна фантазија за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(125 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Јајце(4 )

Брашно(125 Грама)

Интегрално пченично брашно(75 Грама)

Лешник(150 грама сечкани )

Замрзнати малини(150 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Чоколадото, какаото и маргаринот ставете ги во тенџере на оган и мешајте да се растопат.
  2. Откако ќе се растопат состојките, тргнете од оган и додајте го шеќерот.
  3. Едно по едно додавајте ги јајцата и непрекинато мешајте со лажица.
  4. Додајте ги белото брашно, интегралното брашно и печивото. Посолете.
  5. Додајте ги екстрактот од ванила и половина од исечканните лешници и промешајте.
  6. Смесата ставете ја во калап за печење обложен со хартија за печење.
  7. Врз неа наредете ги малините и останатите сечкани лешници, а по желба може да изрендате и чоколадо.
  8. Колачот печете го во рерна на 200 степени, 40 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: