Рецепти
Американски клуб сендвичи Ана Ѓорова

Вкусни сендвичи со мисиркино месо, сланина и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Печено мисиркино месо(240 Грама)

Леб(12 Парчиња)

Мајонез(8 Супени лажици)

Димена сланина(8 Парчиња)

Марула(1 мала главица )

Домат(3 )

Јајце(4 )

Црвен пипер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Градите од мисирка исечете ги на тенки парчиња и зачинете ги со црвен пипер.
  2. Доматите измијте ги и исечете ги на тенки крукчиња, марулата измијте ја и исушете ја, а јајцата сварете ги и исечете ги на крукчиња.
  3. Ставете ги парчињата сланина во тава и пржете ги без масло од двете страни додека станат крцкави.
  4. Рерната загрејте ја на 180 степени.
  5. Отсечете ја корката од парчињата леб. Прекријте еден плех со алуминиумска фолија и на неа ставете ги парчињата леб. Печете ги во загреаната рерна неколку минути, вртејќи ги само еднаш.
  6. Извадете ги лепчињата од рерна, па четири од нив премачкајте со третина од мајонезот и прекријте ги со месото. Потоа направете слој со половина од парчињата домати. Прекријте ги со половина исечкани јајца, едно парче сланина исечено на пола за да не излегува од лебот, врз нив ставете лист марула и покријте ги со другите 4 парчиња леб, премачкани со мајонез од двете страни.
  7. Повторете ги слоевите со месо, домати, јајца, сланина и марула, па затворете ги сендвичите со последните парчиња леб, премачкани со мајонез само од едната страна. Секој сендвич исечете го на 4 триаголници и сервирајте ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: