Рецепти
Ароматичен ликер од сливи Ана Ѓорова

Овошјето од кое се подготвува ликерот треба да е доволно зрело, чисто и неоштетено

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(600 Грама)

Стапче цимет(2 )

Анасон(4 Парчиња)

Ванила стапче(2 )

Црвено вино(2.5 Децилитри)

Мед(400 Грама)

Ракија(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сливите измијте ги, исчистете ги од семките и исечкајте ги.
  2. Измешајте ги во тенџере со циметот, анасонот и ванилата. Додајте вино и ставете го тенџерето на оган да зоврие.
  3. Откако ќе зоврие, малку намалете ја температурата и гответе 15 минути, а потоа оставете настрана да се олади.
  4. Од оладената смеса, извадете ги зачините, а овошјето испасирајте го. Со испасираните сливи додајте мед и повторно гответе со постојано мешање, а потоа оставете настрана да се олади.
  5. Откако смесата целосно ќе се олади, додајте ракија.
  6. Сипајте од ликерот во флаши и оставете да отстои најмалку 4 недели. Потоа уште еднаш процедете.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: