Рецепти
Атоле Ана Ѓорова

Champurrado или мексиканско, чоколадно атоле е топол пијалок со зачини што е совршен за зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нишесте (пченкарен скроб)(1/2 Чаша)

Вода(3 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Црно чоколадо(100 Грама)

Кафеав шеќер(3 Супени лажици)

Стапче цимет(1 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во големо тенџере на умерен оган ставете го пченкарниот скроб. Веднаш сипете ја водата и мешајте со жица за матење за да не се направат грутки.
  2. Зовријте ја течноста, притоа постојано мешајте, и додајте го млекото, парчињата црно чоколадо, кафеавиот шеќер и прстофат сол. Гответе со мешање додека чоколадото не се растопи, па додајте го циметот.
  3. Намалете ја температурата и продолжете да мешате полека, околу 5 минути. Извадете го стапчето цимет.
  4. Додајте повеќе вода, ако е потребно, по вкус ако не сакате многу густа смеса. Додајте и повеќе шеќер по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: