Рецепти
Чиа пудинг со калинки Ана Ѓорова

Здрав појадок со чиа семки, бадемово млеко, овес и калинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(200 Грама)

Мед(5 Кафени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Мелени бадеми(2 Супени лажици)

Бадемово млеко(200 Грама)

Чиа семе(2-3 Супени лажици)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

Калинка(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во помало тенџере на умерен оган ставете го медот и маслиновото масло и гответе околу 10-15 минути, со постојано мешање сè додека медот не се стопи.
  2. Во друг сад измешајте ги овесните снегулки и мелените бадеми, а потоа додајте ги во тенџерето со медот и убаво промешајте.
  3. Во меѓувреме, ставете го млекото во пластичен сад и измешајте го со јаворовиот сируп. Додајте ги чиа семките и убаво промешајте. Ставете ја смесата во стаклени чаши, покријте со алуминиумска фолија и потоа оставете да отстои во фрижидер околу 45 минути.
  4. Откако смесата ќе ја извадите од фрижидер, додајте ја смесата со овесните снегулки и потоа покријте ја со останатиот слој млеко со чиа семе. Покријте повторно со фолија и оставете да отстои во фрижидер подолго време.
  5. Пред послужување, додајте ги калинките, послужете и уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: