Рецепти
Чоколадни палачинки Ана Ѓорова

Брзи и лесни американски палачинки со чоколаден вкус кои ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Млеко(125 Милилитри)

Масло(30 Милилитри)

Брашно(80 Грама)

Какао(20 Грама)

Шеќер(30 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги јајцето, млекото и маслото.
  2. Потоа додајте ги брашното, какаото, шеќерот, прашокот за печиво и измешајте со жица за матење да нема грутки. Оставете ја смесата да отстои 10-тина минути.
  3. Во тава ставете малку масло да се загрее, па со црпалка земајте малку од смесата и пржете помали и подебели палачинки од двете страни.
  4. Послужете ги палачинките по вкус – со чоколаден прелив, шлаг или додаток по желба.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: