Рецепти
Домашен мајонез без јајца Ана Ристеска

Макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соино брашно(2 Супени лажици)

Вода(2 Супени лажици)

Масло(1 Чаша)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж магдонос(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Брашното испржете го во тава и оладете го.
  2. Потоа измешајте го со водата и ставете го садот во друг сад каде што има топла вода.
  3. Постепено додавајте масло и матете ја смесата со рачен миксер.
  4. Сите зачини се додаваат на крајот. Може по желба да се додаде и изрендан кромид или лук.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: