Рецепти
Домашен мајонез без јајца Ана Ристеска

Макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соино брашно(2 Супени лажици)

Вода(2 Супени лажици)

Масло(1 Чаша)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж магдонос(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Брашното испржете го во тава и оладете го.
  2. Потоа измешајте го со водата и ставете го садот во друг сад каде што има топла вода.
  3. Постепено додавајте масло и матете ја смесата со рачен миксер.
  4. Сите зачини се додаваат на крајот. Може по желба да се додаде и изрендан кромид или лук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: