Рецепти
Домашен мајонез без јајца Ана Ристеска

Макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соино брашно(2 Супени лажици)

Вода(2 Супени лажици)

Масло(1 Чаша)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж магдонос(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Брашното испржете го во тава и оладете го.
  2. Потоа измешајте го со водата и ставете го садот во друг сад каде што има топла вода.
  3. Постепено додавајте масло и матете ја смесата со рачен миксер.
  4. Сите зачини се додаваат на крајот. Може по желба да се додаде и изрендан кромид или лук.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: