Рецепти
Домашен сок од рибизли Ана Ѓорова

Рибизлата претставува моќна, мултивитаминска „капсула“. Содржи голема количина на нијацин кој е од големо значење за нервите, пантотенска киселина значајна за кожата и косата, како и големо количество на витамин Ц.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибизли(1 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исчистете ги рибизлите и згмечете ги за да добиете што повеќе сок од нив и додајте вода со лимонска киселина. Оставете да отстои на ладно место ден и пол. За тоа време промешувајте неколку пати.
  2. Процедете го сокот низ чиста газа. Додајте шеќер, добро промешајте и повторно оставете го сокот да отстои на ладно место 1-2 дена. За тоа време често мешајте за да се растопи шеќерот.
  3. Претурете го сокот во чисти стаклени шишиња и убаво затворете.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: