Рецепти
Домашен сок од рибизли Ана Ѓорова

Рибизлата претставува моќна, мултивитаминска „капсула“. Содржи голема количина на нијацин кој е од големо значење за нервите, пантотенска киселина значајна за кожата и косата, како и големо количество на витамин Ц.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибизли(1 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исчистете ги рибизлите и згмечете ги за да добиете што повеќе сок од нив и додајте вода со лимонска киселина. Оставете да отстои на ладно место ден и пол. За тоа време промешувајте неколку пати.
  2. Процедете го сокот низ чиста газа. Додајте шеќер, добро промешајте и повторно оставете го сокот да отстои на ладно место 1-2 дена. За тоа време често мешајте за да се растопи шеќерот.
  3. Претурете го сокот во чисти стаклени шишиња и убаво затворете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: