Рецепти
Домашен сок од рибизли Ана Ѓорова

Рибизлата претставува моќна, мултивитаминска „капсула“. Содржи голема количина на нијацин кој е од големо значење за нервите, пантотенска киселина значајна за кожата и косата, како и големо количество на витамин Ц.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибизли(1 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исчистете ги рибизлите и згмечете ги за да добиете што повеќе сок од нив и додајте вода со лимонска киселина. Оставете да отстои на ладно место ден и пол. За тоа време промешувајте неколку пати.
  2. Процедете го сокот низ чиста газа. Додајте шеќер, добро промешајте и повторно оставете го сокот да отстои на ладно место 1-2 дена. За тоа време често мешајте за да се растопи шеќерот.
  3. Претурете го сокот во чисти стаклени шишиња и убаво затворете.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: