Рецепти
Домашно ладно кафе Ана Ѓорова

Освежително кафе по оригинален рецепт, со интензивен вкус кој ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафе(250 Грама)

Вода(16 Чаши)

Коцки мраз(0.5 Шака)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Во длабок пластичен сад ставете 250 грама македонско, неварено кафе и 16 чаши ладна вода. Убаво израмнете ја смесата и оставете ја да отстои барем 8 часа.
  2. Потоа, земете цедалка и газа (може да употребите и тоалетна хартија) и внимателно прецедете ја смесата во друг сад. Употребете лажица за да убаво ја исцедите целата течност низ цедалката. Вака подготвеното кафе може да го чувате во стаклено шише во фрижидер и да го искористите за повеќе сервирања.
  3. Во голема чаша ставете коцки мраз и додајте кафе. По желба, може да додадете и млеко, шеќер, или пак интересна варијанта е екстракт од ванила. Предлог плус: од смесата кафе што ќе ви остане во фрижидер, може да наполните во сад за складирање коцки мраз, наместо вода-додајте кафе за да добиете ледени коцки кафе. На здравје!
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: