Рецепти
Домашно ладно кафе Ана Ѓорова

Освежително кафе по оригинален рецепт, со интензивен вкус кој ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафе(250 Грама)

Вода(16 Чаши)

Коцки мраз(0.5 Шака)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Во длабок пластичен сад ставете 250 грама македонско, неварено кафе и 16 чаши ладна вода. Убаво израмнете ја смесата и оставете ја да отстои барем 8 часа.
  2. Потоа, земете цедалка и газа (може да употребите и тоалетна хартија) и внимателно прецедете ја смесата во друг сад. Употребете лажица за да убаво ја исцедите целата течност низ цедалката. Вака подготвеното кафе може да го чувате во стаклено шише во фрижидер и да го искористите за повеќе сервирања.
  3. Во голема чаша ставете коцки мраз и додајте кафе. По желба, може да додадете и млеко, шеќер, или пак интересна варијанта е екстракт од ванила. Предлог плус: од смесата кафе што ќе ви остане во фрижидер, може да наполните во сад за складирање коцки мраз, наместо вода-додајте кафе за да добиете ледени коцки кафе. На здравје!
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: