Рецепти
Хроно мусака Ана Ѓорова

Ручек со месо и зеленчук погоден за хроно диетата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечете го зеленчукот на парчиња и оставете го да отстои и да се исцеди од вишокот течности.
  2. Издинстајте го црниот лук во тава и кога ќе омекне ставете го меленото месо (или јунешко или свинско месо, не користете мелено мешано месо) и зачинете по желба.
  3. Кога месото ќе потемне, ставете дел во сад за печење со ред зеленчук, па месо и повторувајте ја постапката.
  4. На крај, полијте со белки од јајце и малку кисела вода и печете во рерна на 200°C околу еден час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: