Рецепти
Јагула со лук
Месото од јагула изобилува со протеин, калциум и витамини од кои А и Е, па затоа јагулата претставува доста ценета намирница насекаде во светот
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагула(1.5 Килограм)
Лук(2-3 Главици)
Магдонос(1 Китка)
Лимон(1/2 )
Оцет(0.5 Чаша)
Маслиново масло(100 Грама)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Јагулата се чисти, се мие во неколку води, а потоа се засекува на неколку места, сè до коските.
- Лукот, магдоносот и лимонот се сечкаат на парчиња.
- Сето ова се става во еден сад, се додава оцетот, малку ситен бибер и 100 грама маслиново масло.
- Јагулата се става во земјен сад, се посолува, се посипува со подготвената смеса, ѝ се додава уште малку вода и се пече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во