Рецепти
Јагула со лук Ана Ѓорова

Месото од јагула изобилува со протеин, калциум и витамини од кои А и Е, па затоа јагулата претставува доста ценета намирница насекаде во светот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагула(1.5 Килограм)

Лук(2-3 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Лимон(1/2 )

Оцет(0.5 Чаша)

Маслиново масло(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јагулата се чисти, се мие во неколку води, а потоа се засекува на неколку места, сè до коските.
  2. Лукот, магдоносот и лимонот се сечкаат на парчиња.
  3. Сето ова се става во еден сад, се додава оцетот, малку ситен бибер и 100 грама маслиново масло.
  4. Јагулата се става во земјен сад, се посолува, се посипува со подготвената смеса, ѝ се додава уште малку вода и се пече.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: