Рецепти
Јагула со лук Ана Ѓорова

Месото од јагула изобилува со протеин, калциум и витамини од кои А и Е, па затоа јагулата претставува доста ценета намирница насекаде во светот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагула(1.5 Килограм)

Лук(2-3 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Лимон(1/2 )

Оцет(0.5 Чаша)

Маслиново масло(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јагулата се чисти, се мие во неколку води, а потоа се засекува на неколку места, сè до коските.
  2. Лукот, магдоносот и лимонот се сечкаат на парчиња.
  3. Сето ова се става во еден сад, се додава оцетот, малку ситен бибер и 100 грама маслиново масло.
  4. Јагулата се става во земјен сад, се посолува, се посипува со подготвената смеса, ѝ се додава уште малку вода и се пече.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: