Рецепти
Кинеска салата Ана Ѓорова

Превкусна крем салата од ориз која е одлична за секакви пригоди, слави и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Вегета

Кисели краставички(1 тегла )

Пилешка салама(500 Грама)

Павлака(3-4 мали пакувања )

Мајонез

Сенф(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот со вегета се вари во многу вода. Се цеди со цедалка, се мие со ладна вода и пак се цеди.
  2. Киселите краставички се сечкаат и се цедат, а саламата ситно се сечка (или уште подобро се ренда на крупно ренде).
  3. Во голем сад се мешаат со оризот, се додава павлаката, мајонез, сенфот и се меша убаво целата салата за да се соединат состојките и потоа се послужува. Не треба да биде ни течна, ни сува смесата.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: