Рецепти
Крем салата од печени пиперки и фета Ана Ѓорова

Одлична за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(10 )

Фета сирење(200 Грама)

Јајце(2 варени )

Шунка(200 Грама)

Мајонез(200 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пиперките ставете ги во плех во рерна на 200 степени убаво да се потпечат и да омекнат, а потоа веднаш по печењето ставете ги да отстојат во затворено најлонско ќесе или во сад покриен со фолија.
  2. Пиперките излупете ги и исечкајте ги на тенки, долгнавести ленти и ставете ги во длабок сад.
  3. Варените јајца и шунката исечкајте ги на исти такви парчиња како пиперките и додајте ги во садот.
  4. Фета сирењето исечкајте го на парчиња и додајте го во садот.
  5. Зачинете со сол и бибер, додајте ги мајонезот и павлаката и добро измешајте.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: